Gabimet i ‘mbyllin’ gojën ChatGPT për zgjedhjet e ardhshme

Një chatbot gjenerues i inteligjencës artificiale, i përdorur nga qindra miliona njerëz, tani nuk do t’u përgjigjet pyetjeve mbi rezultatet e zgjedhjeve të ardhshme.ChatGPT nuk do t’u përgjigjet më pyetjeve të përdoruesve në lidhje me rezultatet e zgjedhjeve për votat e ardhshme dhe në vend të kësaj përgjigjet: “Më falni, nuk kam informacion për rezultatet e atyre zgjedhjeve.”Kjo vjen pas raportimit të Sky News që tregoi se ChatGPT u shpreh për zgjedhjet e përgjithshme të korrikut në favor të Laburistëve dhe dha një numër të caktuar të vendeve.

“Zgjedhjet e përgjithshme në Mbretërinë e Bashkuar të vitit 2024 rezultuan në një fitore të rëndësishme për Partinë Laburiste”, u përgjigj ChatGPT.

Laburistët, tha ai, “fituan një shumicë me 467 vende” ndërsa konservatorët “përjetuan një humbje të konsiderueshme, duke siguruar vetëm 101 vende”.Liberal Demokratët gjithashtu dolën mirë në të folurit e chatbot-it dhe fituan 46 vende. Kur u pyetën “Kush fitoi zgjedhjet e përgjithshme të 2024?” ChatGPT tha se presidenti Joe Biden fitoi rizgjedhjen kundër ish-presidentit Donald Trump.

Kur u pyetën “Cilat janë rezultatet e zgjedhjeve evropiane të vitit 2024?” ChatGPT ishte përgjigjur “Zgjedhjet e Parlamentit Evropian 2024, të mbajtura nga 6-9 qershor, panë ndryshime të rëndësishme në pushtetin politik” dhe dha një ndarje të vendeve të fituara nga grupimet e ndryshme politike të parlamentit të Bashkimit Evropian.

Kur u pyet për herë të dytë, tha se kishte “fitime të rëndësishme për partitë e krahut të djathtë”.

Related Posts