Pse bombarduesi B2 i SHBA u krijua nga Falcon Bird

Pse bombarduesi B2 i SHBA u krijua nga Falcon BirdđŸ‡ș🇾🩅

Bombarduesi stealth B2 Spirit, i projektuar nga Northrop Grumman (tani pjesĂ« e Northrop Grumman Corporation), nuk ishte projektuar qĂ« t’i ngjante njĂ« zogu skifter. Dizajni i B2 bazohej nĂ« njĂ« kombinim tĂ« konsideratave aerodinamike dhe tĂ« fshehta, si dhe nĂ« nevojĂ«n pĂ«r tĂ« pĂ«rmbushur kĂ«rkesat specifike ushtarake.

Dizajni i B2 u ndikua nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë

Vjedhurazi: Forma dhe materialet unike të B2 janë projektuar për të reduktuar seksionin kryq të radarit, duke e bërë më të vështirë zbulimin nga radari. Sipërfaqet e lakuara dhe skajet këndore të avionit ndihmojnë në shpërndarjen e valëve të radarit, duke reduktuar dukshmërinë e tij.
Aerodinamika: Forma e B2 u optimizua gjithashtu pĂ«r performancĂ«n aerodinamike, me fokus nĂ« reduktimin e tĂ«rheqjes dhe pĂ«rmirĂ«simin e ngritjes me shpejtĂ«si tĂ« lartĂ«. Dizajni i avionit pĂ«rmban njĂ« gyp tĂ« lakuar, krahĂ« dhe njĂ« seksion tĂ« dallueshĂ«m tĂ« hundĂ«s “tĂ« varur”.
Kërkesat ushtarake: B2 ishte projektuar për të përmbushur kërkesat specifike ushtarake, të tilla si nevoja për një bombardues me rreze të gjatë që mund të dërgonte ngarkesa të rënda në objektiva të largët. Dizajni i avionit mori parasysh nevojën për një aftësi me shpejtësi të lartë, në lartësi të madhe, si dhe kërkesën për vjedhje.
Ndërsa dizajni i B2 është sigurisht unik dhe i mrekullueshëm, nuk ka asnjë lidhje të drejtpërdrejtë midis dizajnit të avionit dhe zogut të skifterit.

Related Posts