Ministria e Bujqësisë ka ndarë 7.2 milionë euro grante për gratë

Ministri i Bujqësië, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, ka njoftuar se janë dhënë 7.2 milionë euro grante për gratë fermere të Kosovës, përmes programit për zhvillim rural.

Peci tha se sot u shënua Dita e Gruas Rurale, ku ai pa punën me plot zell dhe përkushtim të këtyre grave.

Ai po ashtu ceku se pozita e gruas në shoqëri po forcohet.

“Përmes shënimit të Ditës së Gruas Rurale e krijimit të kushteve të barabarta përmes politikave zhvillimore, i kontribuojmë ngritjes së kapaciteteve të agrobizneseve të udhëhequra nga gratë e mbi të gjitha forcojmë pozitën e gruas në shoqëri”, shkroi Peci në Facebook.

“Angazhimi i grave në bujqësi këtyre të fundit iu sjell pavarësi financiare, një mjet i rëndësishëmnë udhëheqjen e familjes dhe agrobiznesit”, deklaroi Peci.

Related Posts