Dimitrov: Një marrëveshje më e mirë për palën greke do të thotë një marrëveshje më e keqe për palën maqedonase dhe anasjelltas

Nikolla Dimitrov, ish-ministër i Punëve të Jashtme, thotë se për herë të parë pas nënshkrimit dhe hyrjes në fuqi të Marrëveshjes së Prespës, për atë marrëveshje ka kritika nga të dyja palët.

Dimitrov gjithashtu tha se zbatimi nuk është i shkëlqyeshëm nga të dyja palët.

“Nuk mendoj se Maqedonia e Veriut duhet përshkruar me një fjali, por ka akte që rrallë mund të quhen joformale. Një hap i tillë është betimi, veçanërisht duke pasur parasysh kontekstin e njoftimeve të fushatës dhe ardhjen e një force të re politike që nuk është në pajtim me Marrëveshjen e Prespës. Prandaj pesha e atij akti ishte e madhe. Nuk duket se asnjëra palë dëshiron ta anulojë këtë marrëveshje. Të dyja palët thonë se nuk janë të kënaqura për këtë”.

“Një marrëveshje më e mirë për palën greke do të thotë një marrëveshje më e keqe për palën maqedonase dhe anasjelltas. Prandaj është një kompromis që pas pesë vitesh krijoi një situatë në të cilën Greqia nuk shihet si kërcënim. Koha tregon se Marrëveshja i qetëson gjërat, duke mos i përshkallëzuar ato ndryshe nga marrëdhëniet me Bullgarinë”, thotë Dimitrov.

Related Posts