Bella dhe Gigi Hadid dhurojnë një milion dollarë, për përpjekjet e ndihmës për palestinezët

Modelet Bella dhe Gigi Hadid po dhurojnë kolektivisht një milion dollarë (921,100 euro) për të mbështetur përpjekjet e ndihmës, sipas agjentit të tyre.

Paratë do të shkojnë për “Heal Palestine”, “Palestine’s Relief Fund (PCRF)”, “World Central Kitchen (WCK)” dhe “Agjencinë e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punët (UNRWA)”.

Motrat kanë qenë shpesh të zëshme në mbështetjen e tyre për Gazën, dhe babai i tyre Mohamed Anwar Hadid është vetë palestinez.

Pas sulmit të Hamasit të 7 tetorit ndaj Izraelit, Gigi, 29 vjeçe, ofroi ngushëllimet e saj për të prekurit.

“Mendimet e mia janë me të gjithë ata që janë prekur nga kjo tragjedi e pajustifikueshme dhe çdo ditë ato jetë të pafajshme merren nga ky konflikt – shumë prej të cilëve janë fëmijë”, shkroi ajo në Instagram.

“Kam ndjeshmëri të thellë dhe zemërthyese për luftën palestineze dhe jetën nën okupim, është një përgjegjësi që mbaj çdo ditë.”

Ajo shtoi: “Ndërsa unë kam shpresa dhe ëndrra për palestinezët, asnjëra prej tyre nuk përfshin dëmin e një personi hebre”.

Bella, 27 vjeçe, tha në maj se ishte e shkatërruar nga humbja e popullit palestinez dhe mungesa e ndjeshmërisë që vjen nga sistemet qeveritare në mbarë botën.

Related Posts